پایگاه تحلیلی خبری مازندرانه

1431126_216
از برداشت ۱۲۰ تن مرکبات در هکتار تا تولید بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال زیتون/ آیا توانمندی‌های مازندران نقد شده یا همچنان در انتظار عزم مسئولان است؟
برداشت 120 تن مرکبات از یک هکتار باغ نشان از توان بالای تولید مرکبات در استان دارد. آیا از همه ظرفیت باغی استان برای تولید استفاده می‌شود و یا در ذیل اقتصاد مقاومتی باید به شکوفایی ظرفیت‌های خفته در این عرصه اندیشید؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مازندرانه /  

در ادامه‌ی معرفی فرصت‌های مازندران در حوزه کشاورزی به معرفی قابلیت‌های مازندران در حوزه باغبانی می‌پردازیم.

مازندران با داشتن شرایط اقلیمی مطلوب و خاک حاصلخیز یکی از مراکز مهم پرورش و تولید محصولات باغبانی و گلخانه‌ای است که با سطحی حدود ۱۵۶ هزار هکتار و حدود ۱۵۸ هزار نفر بهره‌بردار

دیگر قابلیت مازندران می‌توان به تولید نهال زیتون، تولید گیاهان دارویی نیز اشاره کرد.

و میزان تولید بیش از ۲٫۵ میلیون تن با ارزش اقتصادی بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال، نقش زیادی را در رونق اقتصادی استان و کشور دارد.

از ۱۲۰ هزار هکتار اراضی مازندران دو میلیون و دویست هزار تن مرکبات برداشت می‎شود که این استان رتبه اول کشور را در این حوزه به خود اختصاص داده است.

باغدار مازندرانی توانست در آخرین اقدام خود، ۱۲۰ تن در هکتار مرکبات

گیاهان دارویی نظیر، گل گاو زبان، ملیس، والرین، اکنسیا در سطحی حدود ۵۳۵ هکتار و تولید بی شاز ۲۱۵ تن در سال از قابلیت‌های بخش کشاورزی مازندران در این حوزه است.

برداشت کند.

از دیگر قابلیت مازندران در اراضی باغی می‎توان به کاشت و داشت باغات کیوی اشاره کرد.

کیوی با سطحی حدود ۶ هزار و ۴۰۰ هکتار و توان تولید ۱۵۰ هزار تن معادل ۸۵ درصد تولید کشور، مازندران در برداشت کیوی رتبه اول کشور را در اختیار دارد.

همچنین از دیگر قابلیت مازندران می‌توان به تولید نهال زیتون، تولید گیاهان دارویی نیز اشاره کرد.

سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال زیتون و ۵۰ درصد نهال مورد نیاز کشور در این استان تولید می‎شود.

دیگر قابلیت مازندران در حوزه باغبانی می‎توان کشت گیاهان دارویی را ذکر کرد، گیاهان دارویی نظیر، گل گاو زبان، ملیس، والرین، اکنسیا در سطحی حدود ۵۳۵ هکتار و تولید بی‌شاز

استان مازندران در تولید میوه‌های هسته دار، نظیر آلو، شلیل، گیلاس، آلبالو و… سطحی حدود ۱۵ هزار هکتار را به تولید بیش از ۲۰۰ هزار تن در سال دارای نقش بسیار مهم در کشور است.

۲۱۵ تن در سال از قابلیت‌های بخش کشاورزی مازندران در این حوزه است.

همچنین استان مازندران در تولید میوه‌های هسته‌دار، نظیر آلو، شلیل، گیلاس، آلبالو و… سطحی حدود ۱۵ هزار هکتار را به تولید بیش از ۲۰۰ هزار تن در سال اختصاص داده که این ارقام دارای نقش بسیار مهم کشوری در این بخش است که مازندران را در تولید محصولات محوری بی‌رقیب ساخته است.

از دیگر قابلیت‌های مازندران می‌توان به تولید توت‌فرنگی در هزار هکتار اراضی باغی و تولید بیش از هفت هزار و ۷۶۰ تن در سال و کسب مقام دومی مازندران در این بخش اشاره کرد.

دیگر محصولات باغی استان مازندران می‎توان به تولید میوه‌های خشک(گردو، فندق)، انار، انجیر، قارچ‌های دکمه ای و صدفی، توت نوغان، چای که در تولید و

از دیگر محصولات باغی استان مازندران می‎توان به تولید میوه‌های خشک(گردو، فندق)، انار، انجیر، قارچ‌های دکمه ای و صدفی، توت نوغان، چای و… اشاره کرد.

ارزش اقتصادی استان مازندران دارای اهمیت زیاد هستند، اشاره کرد که عرصه درخور توجهی در تولید را عاید این استان مولد کرده است.

مازندران، که سراسر سرزمینش حاوی تنوع تولید در محصولات است، شادمان از رویکرد کشور به اقتصاد مقاومتی، امیدهای فراوانی به روزهای پیش‌رو برای بسیج امکانات و اعتبارات و نیروی انسانی برای نقدکردن ظرفیت‌های ناشکفته خود دارد.

در روزهای آینده وضعیت استان مازندران در زمینه تولیدات دامی و شیلاتی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بلاغ

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه

• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود.