پایگاه تحلیلی خبری مازندرانه

image_13941226565394
خوراکی های عیدانه
کم کم به سال نو نزدیک می‌شویم و با آغاز دید و بازدیدها، مسافرت‌ها و تفریحات، زندگی روزمره دستخوش تغییراتی می‌گردد که به طور قطع بر تغذیه در این ایام تأثیر می‌گذارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مازندرانه /  

با توجه به اینکه در این ایام مصرف شیرینی، شکلات، آجیل، خشکبار و تنقلات بیشتر شده و برخی دیگر از گروه‌های غذایی کمتر مصرف می‌شوند لازم است نکاتی را در این باره ذکر کنیم.

شیرینی‌ها
خانواده شیرینی‌ها، قند ساده بالایی دارند و بیشترً هم دارای چربی می‌باشند و در افراد چاق، بیماران دیابتی، قلبی عروقی، کبد چرب و… باید با احتیاط بیشتری مصرف شود. شیرینی‌ها قند ساده بالایی دارند به طور موقت احساس سیری می‌دهند و حتی ممکن است باعث حذف وعده‌های اصلی گردند ولی بعد از مدت زمان کوتاهی احساس گرسنگی دوباره برمی‌گردد. این گروه از مواد غذایی، ماده مغذی مورد نیاز بدن را نداشته و فقط کالری اضافی به بدن می‌رسانند که علاوه بر افزایش وزن، باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون، آسیب رسیدن به دندان‌ها، افزایش دفع کلسیم از کلیه و پوکی استخوان و… می‌شوند.

آجیل ها
آجیل‌ها، منابع پروتئین گیاهی بوده، ویتامین E و سایر املاح را به بدن می‌رسانند و حتی می‌توانند میان وعده مناسبی در روزهای عادی باشند، اما نباید در مصرف آن‌ها زیاده‌روی کرد. آجیل‌ها می‌توانند باعث احساس سیری و حذف وعده‌های اصلی- که ضروری و مورد نیاز بدن هستند و سایر مواد مغذی ضروری را تأمین می‌کنند- شوند.
آجیل‌ها کالری بالایی دارند و باعث افزایش وزن می‌شوند و معمولاً بو داده و شور هستند و در افراد با بیماری قلبی، پُر فشاری خون، دیابت و… باید با احتیاط مصرف شوند، چرا که باعث افزایش ورود سدیم به بدن، افزایش فشار خون و تجمع آب در بدن نیز می‌شوند.

میوه‌ها
میوه‌ها جزو گروه‌های غذایی تأکید شده برای دریافت روزانه هستند که معمولاً به علت در دسترس بودن در این ایام، در مصرف آن‌ها زیاده‌روی می‌شود. باید توجه داشت که میوه‌ها هم کالری دارند و زیاده‌روی در مصرف آن‌ها باعث افزایش وزن می‌گردد و نباید تصور داشت، چون سالم هستند و توصیه به مصرف دارند هر چقدر می‌توان مصرف کرد.

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه

• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود.